Wet financieel toezicht & BKR

Er zijn in Nederland op het gebied van financiële producten een aantal autoriteiten en regels die zorgen voor transparantie. Achterhoekkrediet hecht hier veel waarde aan en zet de belangrijkste voor u op een rij.

Autoriteit Financiële Markten
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt via de Wet Financieel Toezicht op de financiële dienstverlening, waaronder consumentenkrediet. Zij geven veel praktische informatie voor u als consument, die geld wil lenen. Op de website van de AFM vindt u deze informatie.
Achterhoekkrediet heeft vanzelfsprekend een vergunning via de AFM, welke u via deze link kunt bekijken.

Verkoop op afstand
Indien u via de telefoon of via mail een krediet afsluit, heeft u het recht om binnen 14 dagen na dagtekening het contract zonder opgave van redenen te ontbinden. Vanzelfsprekend is dit bij Achterhoekkrediet ook mogelijk.

Bureau Krediet Registratie (BKR)
Het Bureau Krediet Registratie registreert alle consumptieve kredieten in Nederland. Voordat een lening wordt verstrekt, wordt door Achterhoekkrediet bij het BKR getoetst of u een lopende lening heeft of een achterstandsmelding. Het BKR heeft als doel het voorkomen van financiële problemen voor consumenten en het beperken van de risico’s voor de kredietverstrekker. Het BKR is gevestigd in Tiel en is telefonisch te bereiken onder telefoonnummer (0900) 257 34 35 of via www.bkr.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.